Malzemeler:
Hazirlanisi:
1. Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
Tavuk fileto için:
- 1 kg tavuk gögsü
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 çay kasigi nane
- 1 çay kasigi kekik
- 1 çay kasigi kirmizi toz biber
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber
Sütlü ispanak icin:
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi süt
- Tuz
- Karabiber
Patates için:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 1 yemek kasigi cajun baharati
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
2. Üzerine baharatlari serpip karistirin ve sütü ilave edip kapagini örtün
3. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Tavuklari fileto seklinde kesip bir kaba alin
5. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk filetolarina ekleyip harmanlayin
6. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
7. Marine edilmis tavuklari kizgin tavada kizartin
8. Kremali ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
9. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
10. Sütü ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
11. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder