Malzemeler:
- 2 demet semizotu
- 2 demet semizotu
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 su bardagi yogurt
- 2 su bardagi yogurt
- 1 tatli kasigi toz seker
- Zeytinyagi, tuz
- Zeytinyagi, tuz
Üzeri için:
- 1 çay bardagi konserve misir
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay bardagi konserve misir
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi pul biber
Hazirlanisi:
1. Soganlari ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine semizotunu, tuz ve toz sekerle tatlandirin
3. Kisik ateste pismeye birakin
4. Kavrulmus semizotu soguduktan sonra yogurtla karistirip servis tabagina yayin ve üzerine yagda sotelenmis baharatli misirlari ekleyin
5. Soguk servis edin
NOT: Istege göre yogurdunuza ezilmis sarimsak ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder