Malzemeler:
Sütlü ispanak icin:
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi süt
- Tuz
- Karabiber
Et için:
- 1 kg kontrafile
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz paprika
- Tuz, karabiber
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi süt
- Tuz
- Karabiber
Firinda patatesler icin:
- 1 kg patates
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Etler icin bir gün önceden etleri ve diger malzemeleri bir kaba alip karistirin ve üzerini örtüp bir gece buzdolabinda marine olmasi icin dinlendirin
1. Etler icin bir gün önceden etleri ve diger malzemeleri bir kaba alip karistirin ve üzerini örtüp bir gece buzdolabinda marine olmasi icin dinlendirin
2. Marine olan etleri yagsiz bir tavada nar gibi kizana kadar pisirin
3. Sütlü ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
4. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
5. Sütü ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
6. Patatesleri elma dilimi dograyip yag, tuz ve karabiberle karistirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 250°C derecelik firinda kizarana kadar pisirin
6. Patatesleri elma dilimi dograyip yag, tuz ve karabiberle karistirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 250°C derecelik firinda kizarana kadar pisirin
7. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder