Malzemeler:
Etli biber dolmasi icin:
Etli biber dolmasi icin:
- 12 adet dolmalik biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 300 gr dana kiyma
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kuru nane
- 1 çay bardagi sicak su
Üzeri için: 1 adet dilimlenmis domates
Sosu için:
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz
Yogurtlu misirli semizotu salatasi icin:
- 2 demet semizotu
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 su bardagi yogurt
- 1 tatli kasigi toz seker
- Zeytinyagi, tuz
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 su bardagi yogurt
- 1 tatli kasigi toz seker
- Zeytinyagi, tuz
Üzeri için:
- 1 çay bardagi konserve misir
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay bardagi konserve misir
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi pul biber
Hazirlanisi:
1. Biber dolmasi icin biberleri yikayip içlerini oyun ve kenara alin
2. Iç harci için yagi ve yemeklik dogranmis sogani bir tavaya alip soteleyin
3. Kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4. Üzerine iyice yikanip süzülmüs pirinci, kabugu soyulup küp seklinde dogranmis domatesi, salçayi, ince kiyilmis taze maydanozu ve baharatlari ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
5. Harcin üzerine 1 çay bardagi sicak su ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
6. Hazir olan harci biberlere doldurun, üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
7. Yemegin sosu için bir kasede malzemeleri karistirin ve dolmalarin üzerine gezdirip kapagi kapali sekilde kisik ateste pismeye birakin
8. Semizotu salatasi icin soganlari ince dograyip yagda kavurun
9. Üzerine semizotunu, tuz ve toz sekerle tatlandirin
10. Kisik ateste pismeye birakin
11. Kavrulmus semizotu soguduktan sonra yogurtla karistirip servis tabagina yayin ve üzerine yagda sotelenmis baharatli misirlari ekleyin
12. Dolmalar pistikten sonra sicak servis edin
9. Üzerine semizotunu, tuz ve toz sekerle tatlandirin
10. Kisik ateste pismeye birakin
11. Kavrulmus semizotu soguduktan sonra yogurtla karistirip servis tabagina yayin ve üzerine yagda sotelenmis baharatli misirlari ekleyin
12. Dolmalar pistikten sonra sicak servis edin
NOT: Istege göre yogurdunuza ezilmis sarimsak ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder