Malzemeler:
Nohut yemegi icin:
Nohut yemegi icin:
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz
- Sicak su
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz
- Sicak su
Pilav icin:
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
Cajun baharatli tavuk icin:
- 6 adet tavuk baget
- Haslamak için su
- Tuz, karabiber
- 1 adet defne yapragi
- 1 tatli kasigi cajun baharati
Yogurtlu patlican mezesi icin:
- 4 adet közlenmis patlican
- 1 dis sarimsak
- 500 gr yogurt
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3. Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi, ince kiyilmis maydanozu ve tuzu ekleyin
4. Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, sarimsagi (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin
1. Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3. Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi, ince kiyilmis maydanozu ve tuzu ekleyin
4. Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, sarimsagi (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin
5. Tavuk bagetleri temizleyip tuzlu karabiberli ve defne yaprakli suda pisene kadar haslayin
6. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
7. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
9. Pisen tavuklari didikleyip bir tavaya alin ve 1 yemek kasigi tereyagi ve cajun baharatiyla kavurun
10. 7. Yogurtlu patlican icin patlicanlari soyup minik dograyin ve bir kaba alin
11. Üzerine yogurdu, ezilmis sarimsagi ve tuzu katip karistirin
12. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edinAfiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder