Malzemeler:
- 1,5 su bardagi ilik su
- 1,5 su bardagi ilik su
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1/2 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi misir nisastasi
- 3 su bardagi un
Üzeri icin:
- 100 gr beyaz peynir
- 1 yemek kasigi tereyagi
Hazirlanisi:
1. Hamur icin aycicekyagi haric bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
2. Yumusak bir hamur elde ettikten sonra aycicekyagini ekleyip hamura yedirin
3. Elde ettiginiz hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler yapip tepsiye yerlestirin
4. Ortalarina beyaz peynir koyup eritilmis tereyagini gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
5. Pisen pogacalari biraz dinlendirdiken sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder