11 Ekim 2023 Çarşamba

ANNEMIN TEPSI POGACASI



Malzemeler:
- 1,5 su bardagi ilik su
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1/2 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi misir nisastasi
- 3 su bardagi un

Üzeri icin:
- 100 gr beyaz peynir
- 1 yemek kasigi tereyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin aycicekyagi haric bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
2. Yumusak bir hamur elde ettikten sonra aycicekyagini ekleyip hamura yedirin 
3. Elde ettiginiz hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler yapip tepsiye yerlestirin
4. Ortalarina beyaz peynir koyup eritilmis tereyagini gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
5. Pisen pogacalari biraz dinlendirdiken sonra servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder