8 Ekim 2023 Pazar

BESAMEL SOSLU ISPANAKLI KIYMALI FIRIN MAKARNA



Malzemeler:
- Yarim paket (al dente) haslanmis makarna

Bolonez sos için:
- 1 adet sogan
- 1 dal kereviz sapi
- 1 adet havuç
- 1 demet ispanak
- 200 gr dana kiyma
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 2 adet domates
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik

Besamel sosu için:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1,5 yemek kasigi un
- 2 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi

Üzeri için: rendelenmis eski kasar peyniri

Hazirlanisi:
1. Bolonez sos için ince dogranmis sebzeleri sirasiyla yagda kavurun. Üzerine incecik kiyilmis sarimsaklari ve kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin
2. Domates salcasini ve küp dogranmis domatesleri ekleyip sosu baharatlarla tatlandirdiktan sonra kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3. Besamel sos için unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
4. Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirpin
5. Kaynayip üzeri göz göz olunca atesten alin
6. Ispanakli besamel sosunun bir kismini firin bakina yayip üzerine haslanmis makarnalarini yerlestirin
7. Kalan ispanakli bolonez sosu döküp bir kasip yardimiyla dagitin
8. Son olarak hazirlamis oldugunuz besamel sosu yayip rendelenmis kasar peynirini serpin ve önceden isitilmis 220 derecelik firinada üzeri kizarana kadar pisirin
9.  Pisen makarnayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder