Malzemeler:
- Yarim paket (al dente) haslanmis makarna
- Yarim paket (al dente) haslanmis makarna
Bolonez sos için:
- 1 adet sogan
- 1 adet sogan
- 1 dal kereviz sapi
- 1 adet havuç
- 1 adet havuç
- 1 demet ispanak
- 200 gr dana kiyma
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 200 gr dana kiyma
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 2 adet domates
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik
Besamel sosu için:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1,5 yemek kasigi un
- 2 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1,5 yemek kasigi un
- 2 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
Üzeri için: rendelenmis eski kasar peyniri
Hazirlanisi:
1. Bolonez sos için ince dogranmis sebzeleri sirasiyla yagda kavurun. Üzerine incecik kiyilmis sarimsaklari ve kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin
2. Domates salcasini ve küp dogranmis domatesleri ekleyip sosu baharatlarla tatlandirdiktan sonra kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3. Besamel sos için unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
1. Bolonez sos için ince dogranmis sebzeleri sirasiyla yagda kavurun. Üzerine incecik kiyilmis sarimsaklari ve kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin
2. Domates salcasini ve küp dogranmis domatesleri ekleyip sosu baharatlarla tatlandirdiktan sonra kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3. Besamel sos için unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
4. Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirpin
5. Kaynayip üzeri göz göz olunca atesten alin
6. Ispanakli besamel sosunun bir kismini firin bakina yayip üzerine haslanmis makarnalarini yerlestirin
6. Ispanakli besamel sosunun bir kismini firin bakina yayip üzerine haslanmis makarnalarini yerlestirin
7. Kalan ispanakli bolonez sosu döküp bir kasip yardimiyla dagitin
8. Son olarak hazirlamis oldugunuz besamel sosu yayip rendelenmis kasar peynirini serpin ve önceden isitilmis 220 derecelik firinada üzeri kizarana kadar pisirin
9. Pisen makarnayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
9. Pisen makarnayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder