Malzemeler:
- 300 gr brokoli
- 1 L tavuk suyu veya su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 1 çay bardagi süt
- 1/2 su bardagi haslanmis veya konserve misir
- Tuz, karabiber
- 300 gr brokoli
- 1 L tavuk suyu veya su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 1 çay bardagi süt
- 1/2 su bardagi haslanmis veya konserve misir
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Unu yagda kavurun
2. Üzerine tavuk suyunu veya suyu ve sütü ilave edip bir çirpacak yardimiyla kaynayana kadar karistirin
3. Minik parçalar seklinde kesilmis taze brokoliyi ve misiri katin
4. Corbayi tuz ve karabiberle tatlandirip 20 dakika kadar pisirin
5. Hazir olan çorbanin altini kapattiktan sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin
1. Unu yagda kavurun
2. Üzerine tavuk suyunu veya suyu ve sütü ilave edip bir çirpacak yardimiyla kaynayana kadar karistirin
3. Minik parçalar seklinde kesilmis taze brokoliyi ve misiri katin
4. Corbayi tuz ve karabiberle tatlandirip 20 dakika kadar pisirin
5. Hazir olan çorbanin altini kapattiktan sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin
NOT: Biz yaz aylarinda taze misirlari haslayip tanelerini kesip buzdolabi posetlerine porsiyonlar halinde koyup derin dondurucuda sakliyoruz. Buzu çözüldükten sonra çorbalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder