Malzemeler:
- 500 gr sarmalik yaprak
- 500 gr sarmalik yaprak
Içi için:
- 2 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 300 gr pirinc
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 300 gr pirinc
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 adet domates
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kirmizi toz biber, pul biber
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kirmizi toz biber, pul biber
Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Zeytinyagi
- Limon suyu
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Zeytinyagi
- Limon suyu
Hazirlanisi:
1. Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin
2. Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
3. Yapraklari bu harç ile sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
4. Sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste kaynamaya birakin
5. Sarmalar pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip daha sonra servis edin
1. Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin
2. Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
3. Yapraklari bu harç ile sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
4. Sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste kaynamaya birakin
5. Sarmalar pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip daha sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder