26 Ekim 2023 Perşembe

ACMA



Malzemeler:
- 500 ml ılık süt
- 300 ml sıvı yağ
- 3 adet yumurta (akları içine, sarıları üzerine)
- 1 paket yaș maya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kasigi toz șeker
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildiği kadar un
- Susam ve çörek otu

Hazirlanisi:
1. Ilık sütü, sıvı yağı, yumurta aklarını, mayayı, kabartma tozunu, mahlepi, șekeri ve tuzu bir kabın içine alıp karıștırmaya bașlayın
2. Üzerine yavaș yavaș un ekleyerek yumușak bir hamur elde edin ve oda isisinda yaklasik 20 dakika dinlendirin
3. Hamuru dilediğiniz gibi șekillendirdikten sonra yağlı kağıtla kaplanmıș tepsiye dizin ve tekrar 30 dakika mayalanmaya birakin
4. Mayalanan acmalara yumurta sarisi sürdükten sonra susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmıș 220°C derecelik fırına verin
5. Açmalar piștikten sonra soğumaya bırakın ve servis edin.

Afiyet olsun 

0 yorum:

Yorum Gönder