30 Ekim 2023 Pazartesi

KIRMA YESIL ZEYTIN YAPIMI



Malzemeler:
- 3 kg yesil zeytin
- 1 tatli kasigi limon tuzu
- 1 cay bardagi salamura tuzu

Hazirlanisi:
1. Zeytinleri güzelce yikadiktan sonra bir et dövecegi ile kirin 
2. Kirilan bütün zeytinleri direk suyla dolu bir kaba alin, böylelikle kararmalarini engellemis olacaksiniz
3. Bütün zeytinleri kirdiktan sonra 5 litrelik bir bidona doldurup üzerini gececek kadar su ilave edin ve yaklasik 7-8 gün boyunca her gün suyunu yenileyin
4. Her gün soyunu degistirdikten sonra 8ci gün bir adet zeytinin tadina bakin ve aciligi gittigi ise suyunu dökün
5. Zeytinlerin üzerine tuzu ve limon tuzunu ekleyip üzerini gececek kadar su ilave edin
6. Bidonun agzini kapatip 1 hafta oda isisinda salamura olmasini bekleyin 
7. Zeytinleriniz bir hafta sonunda tüketime hazirdir

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder