Malzemeler:
Hamur için:
- 1 adet yumurta
Hamur için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardagi yogurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 cay kasigi silme karbonat
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
- 1 tatli kasigi sirke
- Alabildigi kadar un
Içi için:
- 500 gr ispanak
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi
- Tuz, karabiber
- 500 gr ispanak
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi
- Tuz, karabiber
Üzeri için: eritilmis tereyagi
Hazirlanisi:
1. Iç harci için ince dogranmis soganlari yagda soteleyin
1. Iç harci için ince dogranmis soganlari yagda soteleyin
2. Üzerine ispanaklari ve baharatlari katip kavurmaya devam edin
3. Ispanaklar yumusadiginda atesten alip sogumaya birakin
4. Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin
5. Dinlenen hamuru 10-12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve tatli tabaga büyüklügünde unlanmis tezgahta acin
5. Dinlenen hamuru 10-12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve tatli tabaga büyüklügünde unlanmis tezgahta acin
6. Hamurlarin yarisi kaplanacak sekilde harçtan koyup güzelce yayin ve yarim ay olacak sekilde kapatin
7. Gözlemelerin her iki tarafini yagsiz teflon tavada pisirin ve her iki kismina eritilmis tereyagi sürüp sicak veya ilik servis edin
7. Gözlemelerin her iki tarafini yagsiz teflon tavada pisirin ve her iki kismina eritilmis tereyagi sürüp sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder