Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 4 adet kabak
- 2 adet havuc
Kiymali harci için:
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 300 gr dana kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Pisirmek için: sicak su + cesnili tuz
Hazirlanisi:
1. Kabaklari ve havuclari dograyip bir firin kabina alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Hazir olan kiymali harci kabaklarin üzerine yayin
6. Cesnili sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
1. Kabaklari ve havuclari dograyip bir firin kabina alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Hazir olan kiymali harci kabaklarin üzerine yayin
6. Cesnili sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Kabak yemegi hazir oldugunda yaklasik 30 dakika dinlendirin ve makarnayla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder