2 Ekim 2023 Pazartesi

ETLI TAZE FASÜLYE YANINDA MERCIMEKLI BULGUR PILAVI



Malzemeler:
Etli taze fasülye icin:
- 1 adet sogan
- 500 gr taze fasulye
- 200 gr kusbasi dana eti
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- Sicak su

Yesil mercimekli bulgur pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 su bardagi haslanmis yesil mercimek
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Taze fasülye icin eti önceden haslayin
2. Ayri bir tencerede küp küp dogranmis sogani yagda kavurun
3. Soganlar pembelesmeye basladiginda yikanmis, kilçiklari temizlenmis ve dilediginiz büyüklükte kesilmis fasülyeleri ilave edin
4. Üzerine haslanmis kusbasi dana etini ekleyin
5. Daha sonra salçasini, kirmizi toz biberini, tuzunu ve sicak suyunu katip yemegi pisirin
6. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
7. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
8. Son olarak üzerini sicak suyunu, haslanmis yesil mercimekleri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
9. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
10. En az yarim saat demlenen mercimekli bulgur pilavini etli taze fasülyeyle sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder