Malzemeler:
- 600 gr dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- Gerekirse bir miktar galeta unu
- 600 gr dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- Gerekirse bir miktar galeta unu
Sosu için:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 3 su bardagi sicak su
- Tuz
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 3 su bardagi sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Bir kabin içine bütün köfte malzemeleri alip güzelce yogurun
2. Köfteleri sekillendirip isiya dayanikli cam firin kabina dizin
3. Ayri bir tencereye sos malzemelerini alip karistirarak kaynatin
4. Sosu köftelerin üzerine gezdirin ve firin kabinin üzerini alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firina verin, 30-40 dakika pisirin
5. Daha sonra yemegin üzerini açip tekrar firina verin, üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
1. Bir kabin içine bütün köfte malzemeleri alip güzelce yogurun
2. Köfteleri sekillendirip isiya dayanikli cam firin kabina dizin
3. Ayri bir tencereye sos malzemelerini alip karistirarak kaynatin
4. Sosu köftelerin üzerine gezdirin ve firin kabinin üzerini alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firina verin, 30-40 dakika pisirin
5. Daha sonra yemegin üzerini açip tekrar firina verin, üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Hazir olan salcali köfteyi pirinc pilaviyla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder