Malzemeler:
- 8 adet tavuk fileto
- 1 tatli kasigi tuzlu tavuk baharati
- 1 çay kasigi karabiber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi chili sosu
- 8 adet tavuk fileto
- 1 tatli kasigi tuzlu tavuk baharati
- 1 çay kasigi karabiber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi chili sosu
- 2 adet kapya biberi
- 3 adet carliston biberi
- 300 gr konserve mantar
Püre için:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Tavuk filetolarini listedeki malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin ve üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin
2. Dinlenen tavuklari sosuyla birlikte kizgin, yagsiz tavaya alip pisirin
1. Tavuk filetolarini listedeki malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin ve üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin
2. Dinlenen tavuklari sosuyla birlikte kizgin, yagsiz tavaya alip pisirin
3. Üzerine iri dogranmis biberleri ve mantarlari katip 3 dakika daha pisirip atesten alin
4. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
5. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
6. Pürenin tadini kontrol ettikten sonra hazir olan chili soslu tavuklarla birlikte sicak servis edin
4. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
5. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
6. Pürenin tadini kontrol ettikten sonra hazir olan chili soslu tavuklarla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder