13 Temmuz 2024 Cumartesi

PATATES DOLMASI



Malzemeler:
- 5 adet büyük patates
- Kizartmak icin aycicekyagi
- 1 adet sogan
- 3 dis sarimsak
- 300 gr kiyma
- 2 adet carliston biberi
- 1 adet domates
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi aci biber salcasi
- 1 cay kasigi aci chili oil
- 1 tatli kasigi kekik
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber

Üzeri icin:
- 1 adet domates
- 1 adet carliston biber

Sosu icin:
- 4 su bardasi sicak su
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze cesnisi

Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup ortadan bölün ve iclerini bir bicak yardimiyla oyup kizgin yagda kizratin
2. Ayri bir tavanin icinde ince dogranmis sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4. Küp dogranmis domatesleri, salcayi, sarimsaklari ve bahartlari katip karistirin
5. Hazir olan kiymali harci patateslerin icine doldurup tepsiye yerlestirin
6. Üzerlerini dilim domates ve biberle süsleyin
7. Ayri bir sos tenceresinde sosunu hazirlayip tepsiye dökün ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda 20-25 dk pisirin
8. Patates dolmalarini sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder