Malzemeler:
- 250 gr nohut
- 1 adet sogan
- 4 dis sarimsak
- 1 cay kasigi karanfil
- 2 yemek kasigi susam
- 1/8 demet kisnis
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi tarcin
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi karabiber
- Tuz
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- Kizartmak icin aycicekyagi
- 250 gr nohut
- 1 adet sogan
- 4 dis sarimsak
- 1 cay kasigi karanfil
- 2 yemek kasigi susam
- 1/8 demet kisnis
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi tarcin
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi karabiber
- Tuz
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- Kizartmak icin aycicekyagi
Hazirlanisi:
1. Nohutlari yikayip bir gece önceden islatin
2. Susam haric bütün malzemeleri bir mutfak robotuna alip minik taneler olacak sekilde ezin
3. Elde ettiginiz harca susami ekleyip en az 1 saat buzdalobinda bekletin
4. Falafel harcini yaglanmis ellerinizle sekillendirin ve kizgin yagda kizartin
5. Her iki yüzü kizardiktan sonra sicak servis edin
1. Nohutlari yikayip bir gece önceden islatin
2. Susam haric bütün malzemeleri bir mutfak robotuna alip minik taneler olacak sekilde ezin
3. Elde ettiginiz harca susami ekleyip en az 1 saat buzdalobinda bekletin
4. Falafel harcini yaglanmis ellerinizle sekillendirin ve kizgin yagda kizartin
5. Her iki yüzü kizardiktan sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder