Malzemeler:
Hamuru için:
- 2,5 su bardagi ince bulgur
- 250 gr kiyma
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 adet sogan (rendelenmis)
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi tarcin
- 1 yemek kasigi nane
- Tuz
- Karabiber
Hamuru için:
- 2,5 su bardagi ince bulgur
- 250 gr kiyma
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 adet sogan (rendelenmis)
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi tarcin
- 1 yemek kasigi nane
- Tuz
- Karabiber
Iç harci için:
- 500 gr kiyma
- 2 adet sogan
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 su bardagi ceviz
- 1 çay kasigi tarcin
- 1 tatli kasigi pul biber
- Taze nane ve maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 500 gr kiyma
- 2 adet sogan
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 su bardagi ceviz
- 1 çay kasigi tarcin
- 1 tatli kasigi pul biber
- Taze nane ve maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzerine:
- 1 çay bardagi aycicekyagi
- 1 çay bardagi aycicekyagi
Hazirlanisi:
1. Bulguru islatin ve üzerini örtüp 20 dakika bekletin
2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip 10 dakika azar azar su ekleyerek yogurun
3. Iç harci için sirasiyla bütün malzemeleri kavurun
4. Hamurun yarisini yaglanmis cam kaba yayin ve üzerine sogutulmus iç harcini yerlestirin
5. Kalan hamuru üzerine parça parça yerlestirip esit gelecek sekilde yayin
6. Dilediginiz büyüklükte dilimleyip üzerine yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 30-45 dakika pisirin
7. Firindan cikartip üzerine bir tepsi örtüp 15 dakika dinlenmeye birakin ve servis edin
1. Bulguru islatin ve üzerini örtüp 20 dakika bekletin
2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip 10 dakika azar azar su ekleyerek yogurun
3. Iç harci için sirasiyla bütün malzemeleri kavurun
4. Hamurun yarisini yaglanmis cam kaba yayin ve üzerine sogutulmus iç harcini yerlestirin
5. Kalan hamuru üzerine parça parça yerlestirip esit gelecek sekilde yayin
6. Dilediginiz büyüklükte dilimleyip üzerine yag gezdirin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 30-45 dakika pisirin
7. Firindan cikartip üzerine bir tepsi örtüp 15 dakika dinlenmeye birakin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder