Malzemeler:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 4 adet havuc
- 2 adet kirmizi california biber
- 1 kg tavuk gögüsü
- 4 adet havuc
- 2 adet kirmizi california biber
- 1 adet yesil california biber
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi chili sosu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber, kekik
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi chili sosu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber, kekik
Hazirlanisi:
1. Fileto tavuklari bir miktar karabiberle yagda pisirin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Üzerine biberleri ve havuclari iri jülyen seklinde kesip al dente olacak sekilde pisirin
3. Üzerine chili sos, 1/2 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber, tavuk baharati ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
4. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra chili soslu etin altini kapatin, üzerine kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin
5. Chili soslu tavuklarla pirinc pilaviyla birlikte sicak servis edin
1. Fileto tavuklari bir miktar karabiberle yagda pisirin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Üzerine biberleri ve havuclari iri jülyen seklinde kesip al dente olacak sekilde pisirin
3. Üzerine chili sos, 1/2 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber, tavuk baharati ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
4. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra chili soslu etin altini kapatin, üzerine kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin
5. Chili soslu tavuklarla pirinc pilaviyla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder