Malzemeler:
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi
Pirinc pilavi icin:
- 1 kupa osmancik pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
- 1 kupa osmancik pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Et için:
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
- 750 gr dana eti
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Et icin eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
6. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
7. Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz
8. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave edin
9. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
10. Esmerlesince içine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
11. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
12. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
13. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra kavurmali pilav ve karnabahar tursusuyla birlikte sicak servis edin
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Et icin eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
6. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
7. Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz
8. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave edin
9. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
10. Esmerlesince içine tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika kavurun
11. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
12. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
13. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra kavurmali pilav ve karnabahar tursusuyla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder