Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patates
- 4 adet kornison tursusu
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- 1 adet sogan
- 1 yemek kasigi sirke
- Sicak su
- 4 adet büyük boy patates
- 4 adet kornison tursusu
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- 1 adet sogan
- 1 yemek kasigi sirke
- Sicak su
Sosu icin:
- 1,5 cay bardagi aycicekyagi
- 1 cay bardagi süt
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- 1 yemek kasigi sirke
- 1 yemek kasigi hardal
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 cay bardagi aycicekyagi
- 1 cay bardagi süt
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- 1 yemek kasigi sirke
- 1 yemek kasigi hardal
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Sogani piyazlik dograyip bir kaba alin ve üzerine sirkeyi ve sicak suyu ilave edip 15 dakika bekletin
2. Haslanmis patateslerin kabuklarini soyup iri dograyin ve bir kaba alin
3. Üzerine dogranmis kornison tursularini, maydanozu ve dereotunu ekleyin
4. Ayri bir kabin icinde sosu hazirlayin
5. Sos icin bütün malzemeleri bir kaba alip blenderla kalinlasana kadar mikserleyin
6. Hazir olan sosu patateslere ekleyip karistirin ve servis edin
1. Sogani piyazlik dograyip bir kaba alin ve üzerine sirkeyi ve sicak suyu ilave edip 15 dakika bekletin
2. Haslanmis patateslerin kabuklarini soyup iri dograyin ve bir kaba alin
3. Üzerine dogranmis kornison tursularini, maydanozu ve dereotunu ekleyin
4. Ayri bir kabin icinde sosu hazirlayin
5. Sos icin bütün malzemeleri bir kaba alip blenderla kalinlasana kadar mikserleyin
6. Hazir olan sosu patateslere ekleyip karistirin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder