Malzemeler:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet kabak
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet köy biberi
- 1/4 cay bardagi kus üzümü (islatilmis, süzülmüs)
- Tuz
- 1/4 cay bardagi kus üzümü (islatilmis, süzülmüs)
- Tuz
- 1/8 demet dereotu
Hazirlanisi:
1. Pilav için küp dogranmis sebzeleri yagda soteleyin
1. Pilav için küp dogranmis sebzeleri yagda soteleyin
2. Yikanmis pirincleri, kus üzümlerini ve dereotunu ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin
3. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra servis edin
3. Pilav suyunu çektikten sonra en az yarim saat demlendirin ve daha sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder