Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi kuru sebze
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi kuru sebze
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
2. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerini sicak suyunu, kuru sebzelerini ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen kuru sebzeli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
2. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerini sicak suyunu, kuru sebzelerini ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen kuru sebzeli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder