29 Temmuz 2024 Pazartesi

ANNE KÖFTESI YANINDA PATATES PÜRESI VE SARIMSAKLI TAZE FASULYE



Malzemeler:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin 
4. Sicak köfteleri patates püresi ve sarimsakli taze fasulyeyle servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder