Malzemeler:
- 4 adet patlican
- 4 adet patlican
Köfte için:
- 500 gr yagli kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- 500 gr yagli kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için:
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 su bardagi sicak su
- Tuzlu sebze cesnisi
- Karabiber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 2 su bardagi sicak su
- Tuzlu sebze cesnisi
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun
2. Köfteleri sekillendirip bir kenara alin
3. Patlicanlari yikayip halka halka dilimleyin
4. Ayri bir kasede sos malzemelerini kavurun ve üzerine suyunu ilave edip kaynamaya alin
5. Hazir olan sosun yarisini firin kabina yayip üzerine sirasiyla köfte ve patlican olusacak sekilde malzemeleri dizin
6. Kalan sosu üzerine gezdirip alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 45-50 dakika pisirin
7. Daha sonra yemegin üzerini açip yaklasik 15 dakika tekrar firina verin ve üzeri kizarinca sicak servis edin
1. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun
2. Köfteleri sekillendirip bir kenara alin
3. Patlicanlari yikayip halka halka dilimleyin
4. Ayri bir kasede sos malzemelerini kavurun ve üzerine suyunu ilave edip kaynamaya alin
5. Hazir olan sosun yarisini firin kabina yayip üzerine sirasiyla köfte ve patlican olusacak sekilde malzemeleri dizin
6. Kalan sosu üzerine gezdirip alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 45-50 dakika pisirin
7. Daha sonra yemegin üzerini açip yaklasik 15 dakika tekrar firina verin ve üzeri kizarinca sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder