Malzemeler:
Muhallebi icin:
Muhallebi icin:
- 1 L süt
- 1 su bardagi toz seker
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kasigi nisasta
- 1 paket vanilya
- 200 gr krema
Ara katlari icin:
- 2 paket eti burcak
Visne sosu icin:
- 250 gr visne
- 4-5 yemek kasigi toz seker
- 1/2 cay bardagi su
- 1 yemek kasigi nisasta
Süslemek icin:
- Taze kiraz
- Yenilebilir menekse
Hazirlanisi:
1. Muhallebi icin krema ve vanilya haric bütün malzemeleri bir tencereye alip cirparak pisirin
1. Muhallebi icin krema ve vanilya haric bütün malzemeleri bir tencereye alip cirparak pisirin
2. Pisen muhallebiyi atesten alip icine krema ve vanilyayi ekleyin
3. Kaselerin tabanina kirilmis bisküvi serptikten sorna üzerine muhallebi döküp tekrar bir kat bisküvi ve muhallebi olarak isleme devam edin
4. Bütün kaselere ayni islemi yaptiktan sorna buzdolabinda 30 dakika dinlendirin
5. Sosu icin visneleri ve sekeri bir tencereye alin
6. Kaynamaya basladiginda ezerek suyunu cikartmaya calisin
7. Tamamen ezilen visneleri bir süzgecten gecirip posasini atin
8. Elde ettiginiz visne suyunu tekrar bir sos tenceresine alip kaynatin ve suyla actiginiz nisastayla baglayin - ince bir sos olmali
9. Muhallebileri buzdolabindan alip üzerine sosu gezdirin ve tekrar 30 dakika dinlendirin
10. Hazir olan magnolialari kiraz ve menekseyle süsleyip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder