18 Aralık 2024 Çarşamba

YUFKADAN BÜKME



Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 3 su bardagi yesil mercimek
- 2 adet sogan
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber

Sos icin:
- 200 gr hashas ezmesi
- 2 su bardagi aycicekyagi

Hazirlanisi:
1. Mercimekleri derin bir tencereye alip haslayin
2. Mercimekler haslandiktan sonra süzün ve ayni tencerede ince dogranmis soganlari yagda soteleyin
3. Üzerine mercimekleri, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika kavurup sogumaya birakin
4. Yufkalarin her birini 6 esit parcaya bölün ve 2 yufka üst üste koyup üzerine yagli hashas ezmesinden sürün
5. Uç kismina tepeleme 1 yemek kasigi mercimekten koyup börekleri sarin
6. Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve üzerine yagli hashastan sürüp önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin ve kizarana kadar pisirin
7. Pisen börekler hafif ilindiktan sonra tüketin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder