Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 3 su bardagi yesil mercimek
- 2 adet sogan
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- 5 adet yufka
- 3 su bardagi yesil mercimek
- 2 adet sogan
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
Sos icin:
- 200 gr hashas ezmesi
- 2 su bardagi aycicekyagi
- 200 gr hashas ezmesi
- 2 su bardagi aycicekyagi
Hazirlanisi:
1. Mercimekleri derin bir tencereye alip haslayin
2. Mercimekler haslandiktan sonra süzün ve ayni tencerede ince dogranmis soganlari yagda soteleyin
3. Üzerine mercimekleri, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika kavurup sogumaya birakin
4. Yufkalarin her birini 6 esit parcaya bölün ve 2 yufka üst üste koyup üzerine yagli hashas ezmesinden sürün
5. Uç kismina tepeleme 1 yemek kasigi mercimekten koyup börekleri sarin
6. Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve üzerine yagli hashastan sürüp önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin ve kizarana kadar pisirin
7. Pisen börekler hafif ilindiktan sonra tüketin
1. Mercimekleri derin bir tencereye alip haslayin
2. Mercimekler haslandiktan sonra süzün ve ayni tencerede ince dogranmis soganlari yagda soteleyin
3. Üzerine mercimekleri, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika kavurup sogumaya birakin
4. Yufkalarin her birini 6 esit parcaya bölün ve 2 yufka üst üste koyup üzerine yagli hashas ezmesinden sürün
5. Uç kismina tepeleme 1 yemek kasigi mercimekten koyup börekleri sarin
6. Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve üzerine yagli hashastan sürüp önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin ve kizarana kadar pisirin
7. Pisen börekler hafif ilindiktan sonra tüketin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder