Malzemeler:
- 200 gr pirinc
- 350 ml su
- 10 gr toz seker
- 6 gr kuru maya
- 100 ml ilik süt
- 3 gr tuz
- 30 ml aycicekyagi
- 300 gr un
- 200 gr pirinc
- 350 ml su
- 10 gr toz seker
- 6 gr kuru maya
- 100 ml ilik süt
- 3 gr tuz
- 30 ml aycicekyagi
- 300 gr un
Hazirlanisi:
1. Pirincleri suda haslayin
2. Pirincler suyunu cektikten sonra 15 dakika demlenmeye birakin
3. Demlenen pilavi yayvan bir kaba yayip sogumaya birakin
4. Soguduktan sonra bütün malzemeleri mutfak robotuna alip 10 dakika yogurun
5. Elde ettiginiz hamuru 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
6. 23 cm capinda bir kabi yaglayin veya yagli kagitla kaplayin ve icine mayalanmis hamuru yerlestirin
7. Üzerine hafif bastirdiktan sonra oda isisinda tekrar 30 dakika mayalandirin
8. Hazir olan ekmegi önceden isitilmis firinda 180°C derecelik firinda 50 dakika pismeye birakin
9. Ekmek pistikten sonra sogutma telinin üzerinde sogumaya birakin
10. Soguduktan sonra dilimleyip servis edin
1. Pirincleri suda haslayin
2. Pirincler suyunu cektikten sonra 15 dakika demlenmeye birakin
3. Demlenen pilavi yayvan bir kaba yayip sogumaya birakin
4. Soguduktan sonra bütün malzemeleri mutfak robotuna alip 10 dakika yogurun
5. Elde ettiginiz hamuru 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
6. 23 cm capinda bir kabi yaglayin veya yagli kagitla kaplayin ve icine mayalanmis hamuru yerlestirin
7. Üzerine hafif bastirdiktan sonra oda isisinda tekrar 30 dakika mayalandirin
8. Hazir olan ekmegi önceden isitilmis firinda 180°C derecelik firinda 50 dakika pismeye birakin
9. Ekmek pistikten sonra sogutma telinin üzerinde sogumaya birakin
10. Soguduktan sonra dilimleyip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder