Malzemeler:
Mangal köfte icin:
Mangal köfte icin:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 200 gr yagli kuzu eti
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
- 200 gr yagli kuzu eti
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Pilav icin:
- 1 cay bardagi badem
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
Sote lahana tursusu icin:
- 1 adet sogan
- 1 kase lahana tursusu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Pilav icin kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
3. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
4. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
6. Sote lahana tursusu icin sogani yarim ay seklinde dograyip yagda kavurun
7. Üzerine dogranmis lahana tursusunu ilave edip 5 dakika daha kavurun ve atesten alin
8. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
9. Köfteleri mangalda pisirin
9. Köfteleri mangalda pisirin
10. Sicak köfteleri pirinc pilavi ve sote lahana tursusuyla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder