18 Aralık 2024 Çarşamba

MANGAL KÖFTE YANINDA PIRINC PILAVI VE SOTE LAHANA TURSUSU



Malzemeler:
Mangal köfte icin:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 200 gr yagli kuzu eti
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Pilav icin:
- 1 cay bardagi badem
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon

Sote lahana tursusu icin:
- 1 adet sogan
- 1 kase lahana tursusu
- 2 yemek kasigi zeytinyagi

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Pilav icin kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
3. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
4. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
6. Sote lahana tursusu icin sogani yarim ay seklinde dograyip yagda kavurun
7. Üzerine dogranmis lahana tursusunu ilave edip 5 dakika daha kavurun ve atesten alin
8. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
9. Köfteleri mangalda pisirin
10. Sicak köfteleri pirinc pilavi ve sote lahana tursusuyla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder