11 Aralık 2024 Çarşamba

MANDALINALI ANNE PASTASI



Malzemeler:
Kek icin:
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 cay bardagi süt
- 1 cay bardagi toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1/2 paket kabartma tozu (elenmis!)
- 3 cay bardagi un (elenmis!)

Kremasi icin:
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta
- 1 cay bardagi toz seker
- 2 tepeleme yemek kasigi nisasta
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 100 ml krema

Meyvesi icin:
- 6-7 adet mandalina

Jölesi icin:
- 2 cay bardagi su
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi nisasta 

Hazirlanisi:
1. Yumurtalari toz sekerle bir kaba alip birkaç dakika kadar cirpin ve üzerine yagi, sütü, vanilya sekerini ekleyin
2. Elenmis kabartma tozunu ve unu ilave edip tekrar birkaç dakika cirpin
3. Bir spatula yardimiyla karistirin ve hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina aktarip önceden isitilmis 175 derecelik firina verin
4. Hazir olan keki firindan çikarip sogumaya birakin
5. Kremasi icin bütün malzemeleri bir tencereye alip cirparak kalinlasana kadar pisirin
6. Krema pistiginda cam bir kaba aktarip üzerini strec filmle örtün ve sogumaya birakin
7. Kek ve krema soguduktan sonra kremayi bir kaba alip mikserle karistirin
8. Homojen haline gelen kremayi kekin üzerine yayip mandalinalari dizin
9. Jölesi icin bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip ateste cirparak kalinlasana kadar pisirin
10. Göz göz olan jöleyi atesten alip 1 dakika karistirarak sogutun ve bir firca yardimiyla mandalinalarin üzerine sürün
11. Hazir olan pastanizi 2 saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder