Malzemeler:
6-8 kisilik
- 2 paket petit-beurre (400 gr)
- 2 yemek kasigi toz seker
- 3 yemek kasigi kakao
- 200 ml süt
- 50 gr tereyagi
- 100 gr sütlü cikolata
- 2 paket petit-beurre (400 gr)
- 2 yemek kasigi toz seker
- 3 yemek kasigi kakao
- 200 ml süt
- 50 gr tereyagi
- 100 gr sütlü cikolata
Üzeri icin:
- 100 gr bitter cikolata
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 25 gr beyaz cikolata
- 100 gr bitter cikolata
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 25 gr beyaz cikolata
Hazirlanisi:
1. Petit-beurre bisküvileri dörte bölüp bir kaba alin
2. Sosu icin kalan bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip kisik ateste seker ve cikolata eriyene kadar isitin (ilik olmali, sicak olursa bisküvileriniz erir)
3. Hazir olan sosu bisküvilerin üzerine döküp ellerinizle harmanlayin ve elde ettiginiz harci strec folyoyla kaplanmis dilediginiz bir kek kalibina bastirarak yerlestirin
4. Kalibin her yerine esit yaydiktan sonra üzerini tekrar strec folyoyla örtüp en az 4 saat buzdolabinda bekletin
5. Mozaik pastaniz donduktan sonra üzerine eritilmis bitter cikolatayi aycicekyagiyla karistirip dökün
6. 5 dakika buzdolabinda bekletin ve eritilmis beyaz cikolatayla cizik desenler verip tekrar dolaba alin
7. Cikolatalar donduktan sonra servis edebilirsiniz
1. Petit-beurre bisküvileri dörte bölüp bir kaba alin
2. Sosu icin kalan bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip kisik ateste seker ve cikolata eriyene kadar isitin (ilik olmali, sicak olursa bisküvileriniz erir)
3. Hazir olan sosu bisküvilerin üzerine döküp ellerinizle harmanlayin ve elde ettiginiz harci strec folyoyla kaplanmis dilediginiz bir kek kalibina bastirarak yerlestirin
4. Kalibin her yerine esit yaydiktan sonra üzerini tekrar strec folyoyla örtüp en az 4 saat buzdolabinda bekletin
5. Mozaik pastaniz donduktan sonra üzerine eritilmis bitter cikolatayi aycicekyagiyla karistirip dökün
6. 5 dakika buzdolabinda bekletin ve eritilmis beyaz cikolatayla cizik desenler verip tekrar dolaba alin
7. Cikolatalar donduktan sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder