Malzemeler:
Anne köftesi icin:
Anne köftesi icin:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Sarimsakli taze fasulye icin:
- 500 gr taze fasulye
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
3. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
4. Sarimsakli fasulye icin fasulyeleri temizleyip iri dograyin ve haslayin
5. Ayri bir tavada rendelenmis sarimsagi ve haslanmis fasulyeleri soteleyin
6. Tuz ve karabiberle tatlandirip atesten alin
7. Köfteleri buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin ve az yagli tavada veya mangalda pisirin
8. Sicak köfteleri patates püresi ve sarimsakli taze fasulyeyle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder