Malzemeler:
Top köfte icin:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Top köfte icin:
- 600 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 kg patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Sote bezelye icin:
- 500 gr (dondurulmus) bezelye
- 500 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
Demi-glace soslu kontrafile icin:
- 1 kg kontrafile
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 yemek kasigi un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yemek kasigi hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Demi-glace sos için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
3. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kizartin. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
4. Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
5. Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
6. Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
7. Pismeye yakin süzgecten gecirip istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
8. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
9. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
10. Sote bezelye icin bezelyeleri haslayin
11. Ayri bir tavada sogani, rendelenmis sarimsagi ve haslanmis bezelyeleri soteleyin
12. Tuz ve karabiberle tatlandirip atesten alin
13. Köfteleri buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin ve az yagli tavada veya mangalda pisirin
14. Sicak köfteleri demi-glace sos patates püresi ve sote bezelyeyle servis edin
9. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
10. Sote bezelye icin bezelyeleri haslayin
11. Ayri bir tavada sogani, rendelenmis sarimsagi ve haslanmis bezelyeleri soteleyin
12. Tuz ve karabiberle tatlandirip atesten alin
13. Köfteleri buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin ve az yagli tavada veya mangalda pisirin
14. Sicak köfteleri demi-glace sos patates püresi ve sote bezelyeyle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder