Malzemeler:
Tas kebabi icin:
Tas kebabi icin:
- 1 kg dana eti
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi su
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi su
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber
Pilav icin:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa tavuk suyu su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Tuz
Havuc tarator icin:
- 5 adet havuç
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- 7-8 yemek kasigi yogurt
Hazirlanisi:
1. Tas kebabi için yemeklik dogranmis sogani kusbasi et ve yaglarla birlikte tencereye alip kavurun
2. Üzerine yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ve kalan malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Son olarak suyunu katin ve kisik ateste pismeye birakin
1. Tas kebabi için yemeklik dogranmis sogani kusbasi et ve yaglarla birlikte tencereye alip kavurun
2. Üzerine yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ve kalan malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Son olarak suyunu katin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav için yaglari ve iyice yikanmis pirincleri pilav tenceresine alip kavurun
5. Kavrulan pirinçlerin üzerine tavuk suyunu ilave edip tuzunu katin
6. Pilavi kisik ateste pismeye birakin ve en az yarim saat demlendirin
7. Havuc tarator icin havuçlari rendeleyip yagda soteleyin
8. Üzerine kiyilmis sarimsagi ve tuzunu ilave edip havuçlar diriligini kaybedene kadar soteleme islemine devam edin
9. Sotelenip sogumus olan havuçlari bir kaseye aktarin ve üzerine yogurdu ilave edip hepsini güzelce karistirin
10. Tas kebabi pistikten sonra pirinc pilavi ve havuc tarator ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder