Malzemeler:
- 6-8 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
- 6-8 adet patates
- Kizartmak için sivi yag
Kiymali harci için:
- 500 gr kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 500 gr kiyma
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet havuc
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 yemek kasigi biber salcasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için: dilimlenmis havuc
Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1. Patatesler halka dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani, rendelenmis havuclari ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçalari, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Bir firin kabina patatesleri dizin ve üzerine kiymali harci yayin
6. Dilimlenmis havuclarla yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pistikten sonra sicak servis edin
1. Patatesler halka dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani, rendelenmis havuclari ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçalari, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5. Bir firin kabina patatesleri dizin ve üzerine kiymali harci yayin
6. Dilimlenmis havuclarla yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
7. Yemek pistikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder