Malzemeler:
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet köy biberi
- 1 adet havuc
- 1 adet kabak
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 kupa bulgur
- 2 kupa sebze suyu
-Tuz
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet köy biberi
- 1 adet havuc
- 1 adet kabak
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 kupa bulgur
- 2 kupa sebze suyu
-Tuz
Hazirlanisi:
1. Sebzeli bulgur pilavi icin havucu, biberleri ve kabagi minik dograyip bir tencereye alin
2. Sebzeler yumusayana kadar yagda soteleyin ve bulgurlari ekleyin
3. 5 dakika kavurduktan sonra sarimsaklari, sebze suyunu ve tuzunu ilave edip pismeye birakin
2. Sebzeler yumusayana kadar yagda soteleyin ve bulgurlari ekleyin
3. 5 dakika kavurduktan sonra sarimsaklari, sebze suyunu ve tuzunu ilave edip pismeye birakin
4. Pilav pistikten sonra en az 20 dakika demlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder