29 Mart 2025 Cumartesi

ANNE KÖFTESI YANINDA PIRINC PILAVI



Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 2 dal taze sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber

Pilav için:
- 2 kupa pirinç
- 1 cay bardagi arpa sehriye
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin 
4. Pilav icin tencereye yaglari alip sehriyeyi ekleyin ve 3-5 dakika kavurun
5. Kavrulmus sehriyelere yikanmis pirinçleri ekleyin ve biraz kavurduktan sonra suyunu ekleyip sekeri, tuzu ve limonu ilave edin
6. Pilavi kisik ateste pismeye birakin 
7. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
8. Hazir olan yemekleri dilediginiz gibi tabaklayip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder