Malzemeler:
- 1 su bardagi arpa sehriye
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- Tuz
- 2 su bardagi sicak su
- 1 su bardagi arpa sehriye
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- Tuz
- 2 su bardagi sicak su
Havuc icin:
- 6 adet havuc
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
Sosu için:
- 3 yemek kasigi yogurt
- 3 yemek kasigi süzme yogurt
- Tuz
- 2 dis sarimsak
- 3 yemek kasigi yogurt
- 3 yemek kasigi süzme yogurt
- Tuz
- 2 dis sarimsak
Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi pul biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi pul biber
Hazirlanisi:
1. Sehriyeleri bir pilav tenceresine alip yagla biraz kavurun
2. Üzerine sicak suyu ve tuzu ekleyip pismeye birakin
3. Pistiginde altini kapatip demlenmeye birakin
1. Sehriyeleri bir pilav tenceresine alip yagla biraz kavurun
2. Üzerine sicak suyu ve tuzu ekleyip pismeye birakin
3. Pistiginde altini kapatip demlenmeye birakin
4. O arada havuclari rendeleyip yagda yumusayana kadar soteleyip sogumaya birakin
5. Sehriyeler soguduktan sonra diger malzemelerle birlikte bir kaba aktarin
6. Üzerine sos malzemelerini ekleyip harmanlayin ve pulbiberli yag gezdirip servis edin
5. Sehriyeler soguduktan sonra diger malzemelerle birlikte bir kaba aktarin
6. Üzerine sos malzemelerini ekleyip harmanlayin ve pulbiberli yag gezdirip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder