Malzemeler:
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 5 su bardagi su
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 1 avuç arpa sehriye
- Tuz
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 5 su bardagi su
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 1 avuç arpa sehriye
- Tuz
- Dereotu
Hazirlanisi:
1. Yaglari ve unu bir tencereye alip kokusu çikana kadar kavurun
2. Üzerine salçayi ilave edip kavurmaya devam edin
3. Suyu ve tavuk suyunu ekledikten sonra arpa sehriyeyi ve tuzu katip çorbayi karistirarak pisirin
4. Sehriyeler pistikten sonra altini kapatip 5 dakika dinlendirin ve dereotu serpip sicak servis edin
1. Yaglari ve unu bir tencereye alip kokusu çikana kadar kavurun
2. Üzerine salçayi ilave edip kavurmaya devam edin
3. Suyu ve tavuk suyunu ekledikten sonra arpa sehriyeyi ve tuzu katip çorbayi karistirarak pisirin
4. Sehriyeler pistikten sonra altini kapatip 5 dakika dinlendirin ve dereotu serpip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder