Malzemeler:
- 2 su bardagi hazir manti
- 1 su bardagi haslanmis nohut (kabuklari soyulmus)
- 1,5 su bardagi yogurt
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 2 L su
- 1 su bardagi buzdolabinda bekletilmis soguk su
- Tuzlu sebze cesnisi
- 2 su bardagi hazir manti
- 1 su bardagi haslanmis nohut (kabuklari soyulmus)
- 1,5 su bardagi yogurt
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 2 L su
- 1 su bardagi buzdolabinda bekletilmis soguk su
- Tuzlu sebze cesnisi
Üzeri için:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi pul biber
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi pul biber
Hazirlanisi:
1. 2 litre suyu bir tencereye alip kaynatin
1. 2 litre suyu bir tencereye alip kaynatin
2. Kaynayan suya mantilari ve tuzlu sebze cesnisini ekleyip yumusayana kadar pisirin
3. Mantilar yumusadiginda nohutlari ekleyip 2 dakika daha kaynatin
4. Ayri bir kasede yogurdu, unu ve yumurta sarisini karistirin ve üzerine manti suyundan 2 kepce alip isisini dengeleyin
5. Bu yogurtlu karisimi mantilara ekleyip, sürekli karistirarak 1 tasim daha kaynatin
6. Tencerenin altini kapattikta sonra içine 1 su bardagi buz gibi suyu ekleyin
7. Böylece mantilarin devam pisip erimesi engellenecektir
8. Son olarak ayri bir tavanin içine tereyagini alip eritip üzerine pul biberi ve naneyi ekleyin
9. Corbayi kaselere bölüstürüp üzerine naneli pul biberli yagdan döküp sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder