Malzemeler:
- 1 kupa osmancik pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
- 1 kupa osmancik pirinç
- ½ çay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alip sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
1. Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alip sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
2. Tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyip yaklasik 5 dakika daha kavurun
3. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
4. Kisik ateste pismeye birakin
5. Hazir olan pilavi 30 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin
3. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri ve tuz ekleyin
4. Kisik ateste pismeye birakin
5. Hazir olan pilavi 30 dakika dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder