5 Mart 2025 Çarşamba

KURU FASULYE YANINDA PIRINC PILAVI VE ACI LAHANA TURSUSU



Malzemeler:
- 300 gr kuru fasulye (önceden suda bekletilmis)
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 6 adet kuru arnavut biberi

Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir döküm tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin ve istege göre yemege birkaç adet aci biber atin 
5. Tencereyi önceden isitilmis 230°C derecelik firinda 10 dakika pismeye birakin
6. Fasulyeler suyunu tamamen cektiginda firindan alip pirinc pilavi ve aci lahana tursusuyla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder