Malzemeler:
Kiymasi icin:
Kiymasi icin:
- 250 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 adet kapya biber
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 cay kasigi kekik
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 cay bardagi sicak su
Eriste icin:
- 500 gr eriste
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi tuz
- Sicak su
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi tuz
- Sicak su
Sarimsakli yogurt icin:
- 3 su bardagi yogurt
- 2 dis sarimsak
- 1 cay kasigi tuz
- 2 dis sarimsak
- 1 cay kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Yayvan bir tavaya yaglari alip eristeyi ekleyin
2. Eristeler hafif renk alana kadar kavurun ve üzerini 2 parmak gececek kadar sicak su ekleyin
3. Tuzla tatlandirip pismeye birakin
4. Suyunu ceken eristeleri atesten alip dinlenmeye birakin
1. Yayvan bir tavaya yaglari alip eristeyi ekleyin
2. Eristeler hafif renk alana kadar kavurun ve üzerini 2 parmak gececek kadar sicak su ekleyin
3. Tuzla tatlandirip pismeye birakin
4. Suyunu ceken eristeleri atesten alip dinlenmeye birakin
5. Kiymayi yag ile birlikte tavaya alip soteleyin
6. Üzerine yemeklik dogranmis sogani, sarimsaklari ve biberi ekleyip soganlar pembelesene kadar sotelemeye devam edin
7. Salçalari, baharatlari, ince kiyilmis taze maydanozu ve sicak suyu ilave edip bir tasim kaynattiktan sonra atesten alin
8. Dinlenen eristeleri tabaklara bölüstürüp üzeri sarimsakli yogurt yayin ve kiymali harctan koyup sicak servis edinAfiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder