Malzemeler:
- 4 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates
- 4 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates
Et için:
- 700 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
- 700 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
Yogurtlu patlican için:
- 4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- 4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari, sivri biberleri ve dörte bölünmüs domatesleri közleyip kenara alin
2. Etleri iri dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip kavurma islemine devam edin
4. Sicak su ve sekeri ilave edip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere kirmizi toz biber ekleyip altini kapatin
6. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
7. Yogurdu ve tuzu katip karistirin ve servis tabaklarina bölüstürüp üzerine etinden koyun
1. Patlicanlari, sivri biberleri ve dörte bölünmüs domatesleri közleyip kenara alin
2. Etleri iri dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip kavurma islemine devam edin
4. Sicak su ve sekeri ilave edip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere kirmizi toz biber ekleyip altini kapatin
6. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
7. Yogurdu ve tuzu katip karistirin ve servis tabaklarina bölüstürüp üzerine etinden koyun
8. Bulgur pilavi ve köz domates biberle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder