23 Mart 2025 Pazar

NANELI YOGURTLU TAVUK SIS YANINDA TEREYAGLI BAHARATLI KUMPIR PATATES



Malzemeler:
Marine icin:
- 800 gr tavuk gögsü
- 4 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 2 yemek kasigi nane
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber

Sisler icin:
- 3 adet carliston biber
- 2 adet sogan
- Cöp sis

Tereyagli baharatli kumpir patates icin:
- 6 adet büyük boy patates
- 300 gr rendelenmis kasar peyniri
- 8 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi toz sarimsak
- 6 dal taze sogan
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Tavuklari iri küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4. Tereyagli baharatli kumpir patates icin patatesleri yagli kagitla kaplayip aluminium folyaya sarin ve tepsiye yerlestirip önceden isitilmis 230°C derecelik firinda ortalama 2 saat pisirin (patatesin büyüklügüne göre degisebilir)
5. Marine edilmis tavuklari carliston biber ve sogan dilimleriyle sise dizip önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin veya tavada pisirin
5. O arada baharatli tereyagini hazirlayin, bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve oda isisinda dinlendirin
6. Patatesleriniz pistiginda orta kisimlarini yarin ve bir catal yardimiyla ezip püre haline getirin
7. Baharatli tereyagi, tuz ve kasar peyniri ekleyip karistirin ve tavuk sislerle sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder