Malzemeler:
Marine icin:
- 800 gr tavuk gögsü
- 4 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 2 yemek kasigi nane
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber
Marine icin:
- 800 gr tavuk gögsü
- 4 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 2 yemek kasigi nane
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber
Sisler icin:
- 3 adet carliston biber
- 2 adet sogan
- Cöp sis
- 3 adet carliston biber
- 2 adet sogan
- Cöp sis
Tereyagli baharatli kumpir patates icin:
- 6 adet büyük boy patates
- 300 gr rendelenmis kasar peyniri
- 8 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi toz sarimsak
- 6 dal taze sogan
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Tavuklari iri küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
1. Tavuklari iri küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4. Tereyagli baharatli kumpir patates icin patatesleri yagli kagitla kaplayip aluminium folyaya sarin ve tepsiye yerlestirip önceden isitilmis 230°C derecelik firinda ortalama 2 saat pisirin (patatesin büyüklügüne göre degisebilir)
5. Marine edilmis tavuklari carliston biber ve sogan dilimleriyle sise dizip önceden isitilmis 220°C derecelik firina verin veya tavada pisirin
5. O arada baharatli tereyagini hazirlayin, bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve oda isisinda dinlendirin
6. Patatesleriniz pistiginda orta kisimlarini yarin ve bir catal yardimiyla ezip püre haline getirin
7. Baharatli tereyagi, tuz ve kasar peyniri ekleyip karistirin ve tavuk sislerle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder