Malzemeler:
Hamur için:
- 3 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik su
- 1 adet yumurta
- Tuz
Hamur için:
- 3 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik su
- 1 adet yumurta
- Tuz
Içi için:
- 250 gr yagsiz dana kiyma
- 1 adet sogan
- Tuz, karabiber
- 250 gr yagsiz dana kiyma
- 1 adet sogan
- Tuz, karabiber
Pisirmek için: su + tuz
Üzeri için:
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- 500 gr yogurt
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- Kuru nane, pul biber
Domates sos icin
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 3 adet rendelenmis domates
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 3 adet rendelenmis domates
- 1/2 cay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini bir kabin için alip yogurun. Hamur ne çok kati ne de çok yumusak olmalidir!
1. Hamur malzemelerini bir kabin için alip yogurun. Hamur ne çok kati ne de çok yumusak olmalidir!
2. Iç harcini hazirlayana kadar hamuru oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde dinlendirin
3. Iç harci için sogani bir kabin rendeleyin ve kalan malzemeleri üzerine ilave edip karistirin
4. Dinlenen hamurdan bezeler yapip teker teker hazir yufkadan birazcik daha kalin olacak sekilde açin
5. Kare kare kesmis oldugunuz hamurun üzerine kiymadan küçük parcalar koparip koyun ve hamurlarin dört kösesini bir araya getirip sekillendirin
6. Mantilar hazir olunca kaynayan tuzlu suda pisirin
7. Bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin
8. Ayri bir tavada domates sosunu hazirlayin
3. Iç harci için sogani bir kabin rendeleyin ve kalan malzemeleri üzerine ilave edip karistirin
4. Dinlenen hamurdan bezeler yapip teker teker hazir yufkadan birazcik daha kalin olacak sekilde açin
5. Kare kare kesmis oldugunuz hamurun üzerine kiymadan küçük parcalar koparip koyun ve hamurlarin dört kösesini bir araya getirip sekillendirin
6. Mantilar hazir olunca kaynayan tuzlu suda pisirin
7. Bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin
8. Ayri bir tavada domates sosunu hazirlayin
9. Domates sosu icin bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip kaynatin
10. Domatesler suyunu cektikten sonra atesten alin
11. Pismis olan mantilari tabaklara bölüstürüp üzerine sarimsakli yogurt dökün ve domates sos gezdirip sicak servis edin
11. Pismis olan mantilari tabaklara bölüstürüp üzerine sarimsakli yogurt dökün ve domates sos gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder