Malzemeler:
- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz
Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
Kizartmak için:
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 2 dis sarimsak
Hazirlanisi:
1. Köfte icin sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip yogurun
2. Derin bir tavaya ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3. Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4. Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra yemegi kisik ateste pismeye birakin
6. Yemek pismeye yakin 220°C derecelik firina verip üzeri kizarana kadar pisirmeye devam edin
1. Köfte icin sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip yogurun
2. Derin bir tavaya ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3. Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4. Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra yemegi kisik ateste pismeye birakin
6. Yemek pismeye yakin 220°C derecelik firina verip üzeri kizarana kadar pisirmeye devam edin
7. Firindan alip 15 dakika dinlendirip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder