Malzemeler:
Köfte için:
- 480 gr orta yagli dana kiyma (4x120gr)
Köfte için:
- 480 gr orta yagli dana kiyma (4x120gr)
- 2 dal taze sarimsak
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi sogan tozu
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi sogan tozu
- Tuz, karabiber
Coleslaw icin:
- 1/2 adet kücük boy beyaz lahana
- 2 adet rendelenmis havuç
- 1/2 adet sogan (istege bagli)
Sos için:
- 6 yemek kasigi mayonez
- 1 yemek kasigi bal
- 1.5 tatli kasigi tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kasigi üzüm veya elma sirkesi
Diger malzemeler:
- Burger ekmegi
- Cheddar peyniri
- Marul, kornison tursu, ketçap, mayonez, hardal
- Burger ekmegi
- Cheddar peyniri
- Marul, kornison tursu, ketçap, mayonez, hardal
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir yogurma kabinin içine alip güzelce yogurun ve kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir yogurma kabinin içine alip güzelce yogurun ve kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin
2. Coleslaw icin ince kiyilmis sebzeleri derin bir kaba alin ve ayri bir kabin icinde sosu hazirlayin
5. Burgerleri dilediginiz gibi hazirlayip patates kizartmasiyla servis edin
3. Sos için bütün malzemeleri bir kaba alip çirpin ve lahanali havuclarin üzerine gezdirip harmanlayip 30 dakika buzdolabinda bekletin
4. Köfteleri sekillendirip yagsiz tavada veya mangalda pisirin5. Burgerleri dilediginiz gibi hazirlayip patates kizartmasiyla servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder