3 Mart 2025 Pazartesi

TAZE SARIMSAKLI HAMBURGER



Malzemeler:
Köfte için:
- 480 gr orta yagli dana kiyma (4x120gr)
- 2 dal taze sarimsak
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi sogan tozu
- Tuz, karabiber

Coleslaw icin:
- 1/2 adet kücük boy beyaz lahana
- 2 adet rendelenmis havuç
- 1/2 adet sogan (istege bagli)

Sos için:
- 6 yemek kasigi mayonez
- 1 yemek kasigi bal
- 1.5 tatli kasigi tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kasigi üzüm veya elma sirkesi

Diger malzemeler:
- Burger ekmegi
- Cheddar peyniri
- Marul, kornison tursu, ketçap, mayonez, hardal

Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir yogurma kabinin içine alip güzelce yogurun ve kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin
2. Coleslaw icin ince kiyilmis sebzeleri derin bir kaba alin ve ayri bir kabin icinde sosu hazirlayin
3. Sos için bütün malzemeleri bir kaba alip çirpin ve lahanali havuclarin üzerine gezdirip harmanlayip 30 dakika buzdolabinda bekletin
4. Köfteleri sekillendirip yagsiz tavada veya mangalda pisirin
5. Burgerleri dilediginiz gibi hazirlayip  patates kizartmasiyla servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder