6 Mart 2019 Çarşamba

BEYAZ LAHANA TURSUSU

Malzemeler:
- 1 adet iri parçalara bölünmüs büyük boy beyaz lahana
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 10 adet nohut tanesi
- 5 dis sarimsak
- Istege göre aci biber

*Suyu için:
- 9 s.b. saf sirke (200 ml'lik bardaklardan)
- 18 y.k. tepeleme tuz
- 4,5 L kaynar su

Hazirlanisi:
1) Suyu için bütün malzemeleri bir kaba alin ve sogumaya birakin
2) Bidonun dibine nohutlari, sarimsaklarin yarisini, bir kaç dal dereotunu ve maydanozlari yerlestirin
3) Üzerine dörte bölünmüs lahanalari dizin ve tekrar dereotu, maydanoz, sarimsak ve istege göre aci biberleri ilave edin
4) Son olarak sogutulmus suyunu ekleyin ve lahanalarin üzerine bir tabak örtüp hava almayacak sekilde bidonu kapatin
5) Tursunuzu kurduktan sonra yaklasik 3 hafta bekletin ve daha sonra tüketin

NOT: Bu tarifi karisik tursu için de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder