Malzemeler:
- 1 adet iri parçalara bölünmüs büyük boy beyaz lahana
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 10 adet nohut tanesi
- 5 dis sarimsak
- Istege göre aci biber
*Suyu için:
- 9 s.b. saf sirke (200 ml'lik bardaklardan)
- 18 y.k. tepeleme tuz
- 4,5 L kaynar su
Hazirlanisi:
1) Suyu için bütün malzemeleri bir kaba alin ve sogumaya birakin
2) Bidonun dibine nohutlari, sarimsaklarin yarisini, bir kaç dal dereotunu ve maydanozlari yerlestirin
3) Üzerine dörte bölünmüs lahanalari dizin ve tekrar dereotu, maydanoz, sarimsak ve istege göre aci biberleri ilave edin
4) Son olarak sogutulmus suyunu ekleyin ve lahanalarin üzerine bir tabak örtüp hava almayacak sekilde bidonu kapatin
5) Tursunuzu kurduktan sonra yaklasik 3 hafta bekletin ve daha sonra tüketin
NOT: Bu tarifi karisik tursu için de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
6 Mart 2019 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder